Medisch pedicure

Tot de werkzaamheden van een medisch pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen.

Naast de reguliere voeten kan ik  probleemvoeten verzorgen zoals diabetische, reumatische, verwaarloosde, spastische en oudere voeten.

Ik ken technieken zoals nagelbeugels plaatsen, vilttechnieken, silicone teenstukjes maken en gel- en acrylnagels zetten. Het geven van adviezen, het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot mijn taak.

Als het nodig is, verwijs ik mijn cliënten door naar huisarts of podotherapeut.

U kunt voor vergoeding in aanmerking komen indien u diabetes of reuma heeft. Zie hiervoor de desbetreffende informatie op mijn site.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet medisch pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden! De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord en website.

Kwaliteitsregister
Een medisch pedicure staat geregistreerd in het KwaliteitsRegister voor Pedicure (KRP)